Opzoek naar een Elektrische fiets?
Vergelijk alle elektrische fietsen en betaal de beste prijs

Begin direct met het onafhankelijk vergelijken zo dat je direct een overzicht krijgt van de beste elektrische fietsen en bespaar direct!

Elektrische Fiets kopen of vergelijken?

Een fiets kopen is tegenwoordig zo makkelijk niet meer, vroeger ging je naar de fietsenwinkel en was je met een testritje klaar.

Er zijn echter zo enorm veel verschillende soorten fietsen bijgekomen dat veel consumenten door de bomen het bos niet meer zien.

De beste Elektrische fiets vinden kan moeilijk zijn

We kunnen ons voorstellen dat je graag online oriënteert voordat je een fiets gaat kopen. Je kunt bij ons heel gemakkelijk fietsen vergelijken bij alle fiets leveranciers van Nederland.

Je kunt bij ons alle types vergelijken

Zo weet je zeker dat je de beste prijs voor je fiets betaalt en je hebt direct inzicht in de sterke en zwakke punten van alle beschikbare fietsen.

We hebben voor ieder wat wils, elk type fiets is te vergelijken. Begin direct met het bekijken van alle mogelijkheden

 

Hoe werkt het precies?

Een fiets vergelijken is hartstikke makkelijk. Je hoeft maar twee simpele stappen te doorlopen en je bent er al.

We raden je aan om goed na te denken bij een electrische fiets kopen. Er zijn erg veel verschillende type elektrische fietsen. Doorloop de stappen eenvoudig en vergelijk op deze manier de aanbieders. Een elektrische fiets kiezen op basis van een van een wel overwogen keuze hoeft niet moeilijk te zijn!

Stap 1 | Kies een type fiets

De eerste stap die je moet zetten is het kiezen van een elektrische fiets. Dat kun je doen in het menu aan de bovenkant. Daarbij kun je naar onder scrollen en op de button ”alle diensten bekijken” drukken om te beginnen.

Stap 2 | Bekijk & vergelijk aanbieders

Als je een fiets gekozen hebt krijg je direct een overzichtelijke vergelijking van aanbieders weergegeven. Daarbij heb je de mogelijkheid om bij grote aanbieders verschillende testritten in te plannen.

✓ Alle aanbieders op 1 centrale plaats

✓ Als eerste kortingen & acties verzilveren

✓ Bijna alle aanbieders leveren binnen 24 uur

✓ Volledig onafhankelijk vergelijken

✓ Altijd de beste prijs

mobiele telefoon

Meest gestelde vragen over elektrisch fietsen

Hoe werkt een elektrische fiets?

Welke opties zijn er in combinatie met een elektrische fiets?

elektrische fiets met mand
elektrische fiets met riemaandrijving
elektrische fiets met snaaraandrijving
elektrische fiets met trapkrachtsensor
elektrische fiets met trapondersteuning
elektrische fiets terugtraprem

Wat kost een elektrische fiets?

Waar op letten bij aankoop van elektrische fiets?

Hoe hard gaat een elektrische fiets?

Wat zijn de beste elektrische fietsen?

wat is de beste elektrische fiets
welke elektrische fiets is de beste koop

Welke aanbieders worden meegenomen in vergelijking?

Kun je een elektrische fiets meenemen in de trein?

Wat weegt een elektrische fiets?

Hoe hard gaat een elektrische fiets?

Welke soort fietsen zijn er allemaal beschikbaar?

Is er een elektrische fiets die zich zelf oplaad?

hoe lang gaat een motor van een elektrische fiets mee?

Elektrische fiets kopen?

Als je van plan bent om een electrische fiets kopen bij je bij ons aan het juiste adres. We hebben alle merken, types, soorten voor je gefilterd en in een overzicht voor je weergeven. Ben je opzoek naar een elektrische damesfiets of elektrische herenfiets of wil je direct het gehele aabod bekijken? Ga dan naar ons gehele overzicht van elektrische fiets merken en filter daar jou behoefte. Wil je meer informatie over waar je op moet letten en welke elektrische fiets het beste bij jou past? Lees dan verder.lektrische moederfiets, elektrische mamafiets,

Elektrische fiets goedkoop kopen?

Een elektrische fiets goedkoop krijgen kan hier! Daarom proberen wij je zo goed mogelijk in te lichten over de opties die jij hebt, zodat je er alleen maar meer van kan genieten en geen spijt krijgt van je keuze. Om je te helpen bij een goedkope elektrische fiets kopen is het belnagrijk om te weten wat je zoekt. Een goede orientatie is hierbij van belang. Wij hebben daarom alle mogelijke punten verzameld die meespelen in het maken van een juiste keuze. Een goedkope electrische fiets wilt niet altijd zeggen dat het de juiste keuze is. Als je de prijs tegen over de kwaliteit en jou eigen behoefte zet dan kom je eerder bij een keuze uit waar je ook daadwerkelijk voor een langere tijd plezier van kunt hebben. We hebben niet voor niks het gezegde ”goedkoop is duurkoop”. Dit wilt echter niet zeggen dat goedkoop minder of slecht is. Tegenwoordig zijn er vele aanbiedingen en modellen die goed in prijs liggen.

Hoe werkt een Elektrische Fiets?

Een fiets die de bestuurder extra elektrische ondersteuning biedt bij het trappen. De elektrische fiets met trapondersteuning haalt kracht uit accu die gemonteerd zit aan de fiets voor de trapondersteuning, waardoor de fietser een zetje in de rug krijgt. 

De ondersteuning van de elektrische fietsen kan op twee verschillende manieren:
Elektrische fiets met rotatiesensor, wat ook wel gezien kan worden als een bewegingssensor. Deze bewegingssensor vang de aantal draaien van het wiel op en biedt na elke halve slag extra fietsondersteuning. Als het een elektrische fiets met trapkrachtsensor is, dan is de trapondersteuning direct ingeschakeld bij het zetten van kracht op de trappers. Bekijk ‘’Waar op letten bij aankoop elektrische fiets?’’ voor de gehele uitleg.

Het grote voordeel bij een elektrische fiets
Een ander voordeel van het elektrisch fietsen is dat je grote afstanden makkelijker kunt afleggen en ook nog eens gezond bezig bent en kunt genieten van de buitenlucht, want binnen zitten doen we al genoeg. Niet alleen is het gezonder voor je, maar kan het ook flink in kosten schelen. Vaak scheelt het ook nog eens tijd. Door de snelle elektrische fiets kun je korte ritten en afstanden waar je normaal een auto voor gebruikt makkelijk vervangen. Dit alles maakt de typen elektrische fiets populairder dan ooit.

Verschillende types elektrische fietsen vergelijken

Omdat iedereen zijn of haar eigen wensen heeft voor een fiets, hebben wij verschillende types op een rij gezet. Bekijk de types: elektrische vouwfiets, elektrische mountainbike, elektrische transportfiets, sportieve elektrische fiets, elektrische stadsfiets, elektrische toerfiets of misschien wel een elektrische fiets met middenmotor. Op deze manier kun je rustig de fietsen vergelijken en kijken waar je wensen liggen bij een elektrische fiets kopen. Wij als fietsplusonline bieden u totaal onafhankelijke overzichten, dit is natuurlijk een groot voordeel van bij ons een elektrische fiets online kopen. Zo krijgt je een overzicht van alle elektrische fietsen zo dat je een betaalbare elektrische fiets kunt kopen die bij je past.

Waar op letten bij aankoop elektrische fiets?

Omdat de nieuwe generatiefietsen bestaat uit meer onderdelen en op verschillende manieren afgesteld kan worden, is er een hoop om op te letten bij de aankoop. De motorpositie, zoals eerder uitgelegd is van belang bij de kracht die de fiets biedt.  Daarnaast heeft het ook een accu die wordt opgeladen bij de gebruik en het laten roteren van de trappers. De actieradius elektrische fiets heeft een samenhang met de accu en de grote van de accu die geplaatst is op de fiets. Daarom helpen wij je graag door de verschillende opties op te sommen onder de fietsen, zodat ze makkelijk vergeleken kunnen worden.

Meer informatie over de punten waarop je moet letten bij het selecteren van de fiets met trapondersteuning die bij je past:
– Plaats van motor trapondersteuning
Accu en actieradius
De framemaat

Plaats van motor trapondersteuning

De plaats waar de motor van de Elektrische fietsen met trapondersteuning bevestigd zit verschilt per typen. Zo kan de kracht van de trapondersteuning gehaald worden uit de voorwiel-, midden- of achterwielmotor. De plaatsbepaling van de motor maakt wel degelijk verschil voor de fietservaring die de fiets je gaat bieden.

Voorwielmotoren
Vaak maken de voorwielmotoren minder geluid dan de motoren die op andere plaatsen zijn bevestigd. Daarnaast is de aanschaf vaker minder duur, maar geeft het de fietser relatief minder trapondersteuning. Deze type motor is perfect te gebruiken voor woon- werkverkeer. Wat daarbij wel benoemd moet worden, is dat het stuur zwaarder aanvoelt doordat er extra gewicht aan hangt.

Middenmotor
De middenmotor wordt vaker geadviseerd voor personen die graag lange afstanden willen fietsen met heuvelachtige terreinen. Hier komt deze motor beter tot zijn recht, wat te maken heeft met de bevestiging van de motor aan de trapas. Doordat de motor zo goed als onder de fiets is geplaatst, zorgt dit ervoor dat het zwaartepunt het laagst ligt. Daardoor zal een fiets met deze motor een stuk natuurlijker fietsen en zorgt het voor wat meer kracht zodat elke terrein goed te befietsen is.

Achtermotor
Het grootste nadeel van een achter motor is dat er geen versnelling met tandwielen op de fiets gezet kan worden. Daardoor bepaald de computer, met behulp van de sensoren, hoeveel trapondersteuning je nodig hebt. Vaak krijg je wel de trapondersteuning die je nodig hebt, maar dit kan toch zorgen voor vraagtekens.

Zoals uitgelegd hangt het dus af van de hoeveelheid kracht de motor moet hebben, wat bepaald moet worden op basis van jouw wensen!

Accu en actieradius elektrische fiets

Als je er eenmaal over uit bent welke motor het beste op jouw fiets past, dan is het belangrijk om te kijken naar de juiste accu voor het gebruik die jij voor ogen hebt. Bepaald daarom goed waar voor je de elektrische fiets wilt gaan gebruiken en wat voor fietser je bent, zodat je goed kan kijken wat in jouw situatie het beste is. De afstand die je op een volledig opgeladen accu kunt afleggen heeft te maken met de accu inhoud. Dit wordt ook wel de actieradius genoemd. Let wel op dat vaak de maximale actieradius niet behaald wordt omdat dit te maken heeft met meerder factoren, zoals bandenspanning, wind en gewicht.

Dus mocht je grotere afstanden willen fietsen, ga dan opzoek naar een sterkere accu opzoek. Als het zo zou zijn dat de accu leeg is, dan hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn want fietsen kan je ook zonder ondersteuning. Het wegvallen van de ondersteuning kan alleen wel vervelend zijn als je erop ingesteld bent of het gewend bent. Bekijk de test elektrische fietsen voor alle informatie voor merken en types die het beste uit de test komen.

De framemaat

Een frame die past bij je lengte is ook erg belangrijk, om de pezen, spieren en zenuwen niet onnodig te belasten. Om dit te voorkomen is de basiszithouding van de fietser van grootbelang. Vaak is de standaard wielmaat van de elektrischefiets 28 inch. Mocht je een fiets zoeken voor je kinderen of ben je zelf wat kleiner, dan zou je eens kunnen kijken in het aanbod naar een 26 inch fiets. Kijk daarbij ook of de zadel goed zit, omdat dit natuurlijk ook invloed heeft op je zithouding. Mocht je al verder in het proces zijn van het kiezen van een fiets. Dan moet je ook weten dat het aanbod bijna elektrische fiets met lage instap aanbiedt. Mocht je interesse hebben, bekijk dan de pagina elektrische fiets met lage instap. Door op deze dingen te letten haal je het meeste plezier uit je tocht op je elektrische fiets!

Elektrische fiets met lage instap

Elektrische fiets met lage instap is tegenwoordig erg populair in elke type elektrische fiets.

Populairste type elektrische fietsen

 

 

Top 5 elektrische fiets merken